И овој февруари ќе ги запознаваме ретките болести: 29 дена со 29 ретки дијагнози

Февруари е месецот со најмалку денови во годината, месецот којшто пациентите со ретки болести го викаат “свој“, месецот којшто е редок по своите ретки 28 или 29 дена… Неофицијално во Република Северна Македонија има околу 2.000 пациенти со ретки болести со приближно 100 различни дијагнози.Во недостаток на информации и третман за ретките болести п

Прочитај повеќе

Подводната Новогодишна елка посветена на децата со ретки болести

Нуркачите на Нуркачкиот центар “Амфора” и Клубот за подводни активности “Охрид” годинава по 17ти пат ја поставија и украсија подводната новогодишна елка на дното на Охридското Eзеро кај Заливот на коските Градиште. На еден редок и уникатен начин тие своите новогодишни честитки ги упатуваат до децата со ретки болести на кои им ја посветуваат

Прочитај повеќе

За време на празниците богата музичка програма на Градскиот плоштад! Еве кој се ќе настапува!

Во пресрет на Новогодишните и Божиќните празници и Богојавление – Водици, општина Охрид ја организира следната музичко – забавна програма31.12.2019 – Организиран дочек на Новата година, со Ефто Пупиноски, групата Камелеон и Ѓоко Танески, Градски плоштад Охрид02.01.2020 – Неповторливо музичко доживување со Марко Луис, Градски плоштад Охрид05.0

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива