Фото на насловна - Охрид низ објективот на нашите читатели

Нашиот читател Драган Нешиќ, не само што е вљубеник во Охрид, туку и е вљубеник во фотографиите, па секое свое доаѓање во нашиот град го заштитува од заборав создавајќи фотографии кои се вистински одмор за очи и душа.

Прочитај повеќе

Овации и аплаузи од публиката на крајот од манифестацијата „На зајдисонце“

Со настапот на охридскиот градски хор VOX LICHNIDOS под раководство на диригентот Бурим Хидри во саботата вечерта во Трпејца заврши седмото издание на културно – забавното лето „На зајдисонце“ Последниот ден од манифестацијата беше и најбогат. Освен прошетката по „Стариот турски пат“ кој ја поврзува Трпејца со Свети Наум попладнето се одржа Малио

Прочитај повеќе

Охриѓани се едуцираа за борба против вирусен хепатит

И оваа година Здружението Опција Охрид и Црвен Крст Охрид со поддршка на Општина Охрид го одбележаа 28 јули светскиот ден за борба против вирусен хепатит и се приклучија кон Глобалната кампања за застапување и подигање на јавната свест за зголемување на дијагностиката и третманот на вирусен хепатитис.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива