Охрид го чествува Прличев!

Во рамките на годинешното издание на традиционалната културна манифестација “Прличеви беседи”, Општина Охрид, НУ Центар за култура "Григор Прличев", НУ Библиотека "Григор Прличев" и ОУ "Григор Прличев" организираат чествувања по повод 127 – годишнината од смртта на Григор Прличев и јубилејните: 190 години од неговото раѓање и 160 години од издав

Прочитај повеќе

Апел за помош на 9-годишната Сандра од Охрид!

На 9 годишната Сандра Ническа од охридското село Коњско и е дијагностициран Миелодиспластичен синдром (MSD), група на малигни заболувања, кои го спречуваат созревањето на клетките на коскената срж, односно не дозволуваат овие клетки да се развијат во здрави.Сандра се наоѓа во Yeditepe University Hospital, Педијатрискиот центар за трансплантација

Прочитај повеќе

Јавен повик за откуп на фотографии со мотиви од Охрид

Согласно Г2 програмата за поттикнување на развојот на туризмот на општина Охрид за 2020 година, Секторот за Туризам и ЛЕР при општина Охрид објавува: ЈАВЕН ПОВИКза откуп на фотографии со мотиви од Охрид(културни, историски и природни убавини) I Предмет на Јавниот повик е откуп на фотографии со мотиви од Охрид (културни, истор

Прочитај повеќе