Општина Охрид и Фудбалската Федерација на Македонија потпишаа меморандум за соработка

Градоначалникот Константин Георгиески и претседателот на ФФМ Муамед Сејдини, денес, потпишаа меморандум за соработка. Во рамки на меморандумот е опфатен проектот за изградба на новата трибина на стадионот „Билјанини извори“.Според проектот, предвидено е трибината да има капацитет од 1480 седишта, од кои во централниот дел ќе бидат вип седиштата,

Прочитај повеќе

Охрид се промовира во Италија

Во неколку туристички списанија и весници и на социјалните мрежи, Охрид се промовира во Италија. Деновиве се објавени повеќе промотивни текстови со кои потенцијалните италијански туристи се запознаваат со културно – историското наследство на Охрид, но и со природните убавини.

Прочитај повеќе

Македонската писателка Лилјана Пандева наградена во Србија

Македонската писателка Лилјана Пандева е добитник на наградата „Лукијан Мушицки“ што ја доделува Книжевното друштво „Сунчани брег“ од Белград. Наградата се доделува еднаш годишно на домашни и странски автори за поезија, проза и детска литература. Пандева ја доби за својот роман Доилката кој неодамна беше објавен на српски јазик и промовиран н

Прочитај повеќе