Препорачано

Фото на насловна - старата автобуска станица во `70-те и `80-те години на минатиот век

Деновиве нашата насловна страна ќе ја краси уште едно убаво потсетување на дел од минатото на Охрид. Погледнете како изгледаше старата градска автобуска станица во `70-те и `80-те години на минатиот век.

Прочитај повеќе

Во чест на Ретките - успешно реализиран проектот РЕТКОСТА ИНСПИРИРА (фото-галерија)

Денес, 28 февруари, се одбележува Светскиот ден на ретките болести.Многу наши сограѓани, фирми, институции и поединци се вклучија во одбележувањето на месецот на Ретките, и со тоа дадоа поддршка за лицата со ретки болести.По иницијатива и идеја на претседателот на Советот на родители при ООУ "Григор Прличев" – Охрид, Сашко Георгиески, во сорабо

Прочитај повеќе

Нови цени на горивата

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) донесе одлука со која се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,93 % во однос на Одлуката од 21.2.2022 година.Во изминатиот седумдневен период референтните цени на светските берзи во просек бележат зголемување: кај бензинот за 2,711%, кај дизелот за 1,

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива