Каков е долгогодишниот тренд на температурите и врнежите во Македонија и колку навистина ни се менува климата?

Во последните децении, доста се шпекулира околу тоа дали се во тек климатски промени и колку изнесуваат истите. Размислувањата на водечките светски климатолози одат од тотално негирање, па до претерано преувеличување на климатските промени. Во секој случај, бројни држави изработија сценарија за очекуваниот тренд на климатските промени и соодветни

Прочитај повеќе

Сезоната на пастрмајлија е отворена - еве каде може да ја пробате највкусната!

Сезоната на пастрмајлии е отворена! Вкусете ја најубавата пастрмајлија во градот, подготвена на фурна на дрва! Пицерија Немо со најповолна понуда за своите потрошувачи – Голема Пастрмајлија за само 160, денари! Посетете не и уживајте и во вкусни пици, тестенини, салати, пилешки крилца, палачинки.. свежо подготвено, во топол амбиент, со сосема п

Прочитај повеќе

Започна спортската лига во футсал за пионери

Спортската лига во Футсал за пионери (првото коло) започна денес во балон салата “Климент Колески”.Во рамки на првото коло се постигнаа следните резултати:ОУ Живко Чинго Велгошти- ОУ Св.Климент Охридски 2:1ОУ Братство Единство – ОУ Григор Прличев 0:1ОУ Христо Узунов -ОУ Ванчо Николески Лескоец 1:1ОУ Кочо Рацин – ОУ Св.Наум Охридски Пештани

Прочитај повеќе