Охрид претставен на Меѓународниот саем за туризам `EMITT` Истанбул

Општина Охрид во заедничка соработка со Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Македонија, учествува на една од најголемите меѓународни изложби за туризам на источен медитеран, во Истанбул, Турција.Туристичките потенцијали на Македонија и Охрид како најпознат туристички центар, почнуваќи од 31.01 до 03.02.2019, ќе бидат претставени

Прочитај повеќе

Во февруари 28 дена ќе `Ги запознаваме ретките болести`

Активистот Гордана Лолеска и здружението „Живот со предизвици“ изработија мини-проект во насока на поблиско запознавање на јавноста со ретките болести. За таа цел е подготвена комплетна Тв, радио и интернет кампања насловена како „Ги запознаваме ретките болести“, која од утре, први февруари, ќе се емитува на повеќе медиуми на ниво на целата држа

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Охрид, 1987

За охридските убавини секогаш може да се зборува, и во нив да се ужива. Ние постојано ви нудиме задоволство да се насладувате на дел од убавините на Охрид, низ фотографии кои го прикажуваат градот денес, или некогаш.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива