Ѓоко Танески, Камелеон и Ефто Пупиноски на плоштадот во Охрид за дочекот на Новата Година

Општина Охрид и оваа година организира забава на Градскиот плоштад за заеднички дочек на Новата година. Како што најавија од локалната самоуправа, за забавата ќе се погрижат охридските музичари Ѓоко Танески, бендот Камелеон и Ефто Пупиноски.Од општината велат дека организираат забавна програма на Плоштадот која ќе трае од 01.01. до 20.01.2020

Прочитај повеќе

Отворен конкурсот за најубаво украсен двор или балкон 2020

Општина Охрид за Новата 2020 година објавува Конкурс за најубаво украсен новогодишен двор или балкон. Пријавувањето на конкурсот ќе трае од 16 до 27. 12.2019 година. Заинтересираните граѓани можат да се пријават во просториите на Општина Охрид ул. „Димитар Влахов“ бр.57 со пополнување на пријава на шалтерот на архивата на Општина Охрид.На конку

Прочитај повеќе

Охрид блесна во Новогодишен сјај

Охридската чаршија и плоштадот Св. Климент Охридски блеснаа во новогодишен сјај. Накитени со новогодишни реквизити се и останатите делови од централното градско подрачје, кружните токови и главните сообраќајници во градот.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива