Познатиот тенор Влатко Груевски со солистички концерт ќе се претстави пред охридската публика

Познатиот тенор при Националата опера и балет, Влатко Груевски, на 15.07.2019 ќе се претстави пред охридската публика со свој солистички концерт. Концертот кој е дел од летната концертна сезона на Груевски, насловена “The Art of Power”, ќе се одржи во Куќата на Уранија, која е во сопственост на Академијата на науки и уметности, со почеток во 2

Прочитај повеќе

Кои се најчистите езера во светот?

Националниот парк Банф (Banff) е најстариот национален парк во Канада и е основан во 1885 година. Се наоѓа во Карпестите планини, 110 km западно од Калгари во провинцијата Алберта. Банф опфаќа 6.641 км кв. планински терен, со многу глечери, густа зимзелена шума и стрмни отсеци. Ов

Прочитај повеќе

Охрид домаќин на интернационалниот настан `Гастро Мак 2019`

Реномирани светски готвачи и шефови на кујни ќе бидат дел од Четвртиот Интернационален гастрономски натпревар – „Гастро Мак”, кој ќе се одржи од 10-ти до 14-ти октомври 2019 година во Охрид. ​ Овој континентален гастрономски настан е во организација на Националната асоцијација на готвачи и шефови на кујни од Рeпублика Северна Македонија поддржана

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива