Од утре (1 септември) се намалуваат цените за паркинг во Охрид

Од 1-ви септември (недела) 2019 година се намалуваат цените за паркирање на возила во предвидените три паркинг зони на територијата на Општина Охрид со кои стопанисува ЈП „Билјанини извори“. Измените во цените за паркирање се согласно одлуката на Советот на Општина Охрид за давање согласност за дополнување на одлуката за утврдување на цени

Прочитај повеќе

Иако беше приморан да го прекине својот маратон, граѓаните со восхит и огромна почит зборуваат за Марко

Детето-херој Марко Пејчиновски кој минатата година на денешен ден го преплива Охридското Езеро од Св. Наум, до Охрид, годинава долго се подготвуваше за нов подвиг. Марко имаше за цел да плива цели 64 километри, започнувајќи од охридското пристаниште, до Св. Наум, Струга и повторно Охрид. Синоќа во 18 часот тој стартуваше, но по испливани 11 киломе

Прочитај повеќе

Фото на насловна: црква Св.Богородица Перивлепта, 30-те години на минатиот век

Во чест на утрешниот голем празник – Голема Богородица (28.08), нашата насловна страна деновиве ќе ја краси фотографија на која е прикажана една од многуте цркви посветени на Големата Мајка. На фотографијата која за јавноста ја постираше нашиот сограѓанин Милчо Георгиевски, е црквата Св. Богородица Перивлепта во 30-те години на минатиот век. Црква

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива