Четврто издание на Олимпискиот пливачки маратон на 10 километри

Клубот за спортови на вода "Охридски бранови 2008" го организира четвртиот по ред Олимписки пливачки маратон на 10 километри. Маратонот ќе се реализира денес, петок, 26.08.2022, во водите на Охридското езеро на водената површина помеѓу Старото пристаниште - хотел Палас и хотел Милениум. Стартот на маратонот е предвиден за 10:30 часот.

Прочитај повеќе

Нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ - Охрид

Во одделот за зајмување книги на охридската Билиотека побарајте ги следните нови наслови: „Мојот не баш совршен живот“ и „Го имам твојот број“обете од авторката Софи Кинсела во издание на Сакам книги. Побарајте ги и трите романи во издание на Книгохоличари: „Надеж помеѓу страниците“ од Пепер Башам, „Во потрага по Ноел“ од Ричард Пол Еванс и „Д

Прочитај повеќе

Заврши 34. Поетска ноќ во Велестово (фото)

Со интернационалното поетско читање „Поезија ‒ Залез“ што неделата, на 21 август се одржа во тремот на црквата „Успение на Пресвета Богородица“ во с. Велестово, заврши 34. издание на „Поетската ноќ во Велестово“.Манифестацијата започна во петокот со поетски портрет на Лидија Димковска и изложба на Никола Пијанманов. Музички настап имаше Горан Пап

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива