Познати плажи

​Ја нарекуваат Златна, но и џетсетерска плажа. Сместена е на некогашната плажа Парк, и е омилено сврталиште и на домашните познати фаци – актери, пејачи, спортисти, политичари...

Прочитај повеќе

Ноќен живот

​Ноќниот живот во Охрид зависи од годишното време. Во зима градот е тивок, и речиси пуст. Но, во другите сезони од годината, особено во шпицот на летото, овде ноќе е повеќе раздвижено отколку во текот на денот и ќе ви се чини дека никој не спие. Охрид во лето живее интензивно ноќе.

Прочитај повеќе

Локални ресторани и рецепти

Охрид нуди и голем број на извонреди јадења по кој е познат, но сигурно Охридската пастрамка е нешто по што се препознатлива Охридксата кујна.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива