Успешно заврши есенскиот циклус "Полетарче" - дел од програмата на Црвен крст -Охрид

Успешно заврши реализацијата на есенскиот циклус на ПОЛЕТАРЧЕ-Програмата за подготовка на деца за во училиште во организација на Црвен крст Охрид. ја посетуваа деца од 3-5 годишна возраст, кои сѐ уште не тргнале на училиште.Децата на возраст од 3-5 години кои во претходните 3 месеци ја следеа програмата, имаа единствена можност, преку игра, забав

Прочитај повеќе

Охридската Библиотека распиша конкурс за најдобра беседа за 2023

Во пресрет на манифестацијата „Прличеви беседи“ 2023 година НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид распишува Конкурс за избор на најдобра беседа посветена на нашиот патрон, големиот поет и преродбеник Григор Прличев под наслов ПРЛИЧЕВ И НИЕ. Познато е и од неговата „Автобиографија“ дека Прличев најчесто во недела држел беседи пред своите сограѓан

Прочитај повеќе

Конкурс за најдобра беседа 2023

Во пресрет на манифестацијата „Прличеви беседи“ 2023 година НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид распишува Конкурс за избор на најдобра беседа посветена на нашиот патрон, големиот поет и преродбеник Григор Прличев под наслов ПРЛИЧЕВ И НИЕ. Познато е и од неговата „Автобиографија“ дека Прличев најчесто во недела држел беседи пред своите сограѓан

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива