Општина Охрид доби донација од 50 таблет компјутери за ученици од социјално ранливи семејства

Општина Охрид доби донација од 50 таблет компјутери од компанијата „Еколог Интернешнл“ кои ќе бидат наменети за учениците од социјално-ранливи семејства од Охрид кои имаат потреба од вакви електронски уреди за да можат да ја следат наставата „онлајн“.Оваа донација е во насока на соодветно и успешно спроведување на наставата по електронски пат, во

Прочитај повеќе

ЈП "Билјанини извори" ќе стопанисува со земјиштето за сидрење на пловила

Од денес, ЈП „Билјанини Извори” го превзеде на времено користење, стопанисување и одржување градежното земјиште наменето за сидрење на пловни објекти, кое се наоѓа на м.в. „Студенчишта” КП бр. 6471/1 и КП бр. 5618/1 на КО Охрид 4 со вкупна површина од 14 426 м2.Одлуката за давање на времено користење на недвижен имот на ЈП “Билјанини Извори”,

Прочитај повеќе

Катче за најмладите - "Грдото пајче"

Катчето за најмладите овој пат го збогатуваме со уште една приказна која нема кој не ја слушнал. "Грдото пајче" е сказна од данскиот баснописец Ханс Кристијан Андерсен, која важи за мошне оригинален вид на биографска сказна. Првпат е објавена во 1843 година.Својот трнлив пат низ животот и творештвото најдобро го оцртал со помош на сказната „Гр

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива