Во Косел забранета водата за пиење

Се информираат жителите на село Косел дека со Решение на Агенцијата за храна и ветеринарство , поради загаденост се забранува водата за пиење. Агенцијата ја задолжува Месната Заедница од с. Косел да обезбеди хлорирање на водата од 0,2 до 0,5 мг./л.До обезбедување на безбедна вода за пиење истата да се преврива 30-40 минути.

Прочитај повеќе

Хеликоптерот Ingenuity на НАСА леташе на Марс по трет пат, а роверот Perseverance направи видео

Kabtel desktopХеликоптерот на НАСА, Ingenuity, полета по трет пат и овој пат има и видео од неговиот лет. Од НАСА велат дека хеликоптерот се издигнал на висина од околу 5 метри, а поминал растојание од околу 50 метри со максимална брзина од 2 метри во секунда.Можете да го видите неговиот лет од видеото во прилог, а го снимил роверот на НАСА на

Прочитај повеќе

Доделени меѓународните сертификати на деветтата генерација Бреинобреин генијалци

Деветата генерација на ученици кои ја завршија комплетната Бреинобреин едукативна програмаво Центарот за развивање животни вештини Бреинобреин - Црвен крст Охрид денес ги добијамеѓународните сертификати за завршена БОБ програма. Настанот се реализира во прекрасенприроден амбиент во Едукативниот тренинг центар на Црвен крст Охрид во с. Велестово

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива