Голем успех на охридските Бреинобреин генијалци во Дубаи

На еден од најголемите интернационални Бреинобреин натпревари, на светскиот БОБ натпревар, кој на 26 ноември 2022 година се одржа во Дубаи, Обединети Арапски Емирати, на кој преку 10000 деца од 44 земји од светот се натпреваруваа во стекнатите вештини и мултитаскинг техниките од БРЕИНОБРЕИН програмата, сите 6 деца-натпреварувачи кои ја следат БРЕИ

Прочитај повеќе

Пилешко месо одгледано во лабораторија на пат да добие дозвола за употреба во Америка

Пилешко месо одгледано во лабораторија наскоро ќе почне да се продава во продавниците во САД откако Агенцијата за храна и лекови го даде првото зелено светло кон целосно одобрение. Компанијата која го произведе месото, Upside Foods, е на патот да стане првата компанија која ќе го помине тој регулаторен процес.Компанијата од Калифорнија одгледува

Прочитај повеќе

Променета старата столарија во објектот на детската градинка "Лихнида"

Во изминатиот период во објектот „Лихнида“ на ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ се работеше на промена на надворешната столарија. Старата и дотраена столарија се замена со нови енергетски ефикасни ПВЦ-прозорци.Со овој зафат значително се подобруваат условите за престој на децата.Вредноста на оваа инвестиција изнесува 451 704 денари, а средствата се обезбе

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива