Фото на насловна - пред хотел Парк, `70-те години од минатиот век

Во овие жешки денови со нашиот избор на насловна фотографија ќе ја освежиме вашата меморија, навраќајќи се во `70-те години од минатиот век. Погледнете како изгледаше плажата пред хотелот Парк во минатото. Шаренилото од природа, задоволни луѓе и прекрасно време, буди чувства, носталгија, но и желба да се случуваат вакви убавини и сега. Фотогра

Прочитај повеќе

Фото на насловна - мостот кај каналот Студенчишта во минатото

Деновиве уште една прекрасна фотографија од минатото на Охрид ќе ја краси нашата насловна страна. За генерацииите кои паметат, потсетување, за младите претставување - еве како изгледаше стариот мост кај Студенчишта во минатото на Охрид. Фотографијата ја позајмивме од фејсбук групата "Охрид, слики од минатото", каде за јавноста ја постираше Кли

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Охрид пред 40ина години

Деновиве нашата наловна страна ќе ја краси уште една фотографија од убавото минато на Охрид. Станува збор за охридската чаршија во периодот пред повеќе од 35 години, време на кое сигурно добро се сеќаваат повозрасните охриѓани, и фотографија која ќе разбуди дел од нивните спомени. Фотографијата е позајмена од фејсбук групата "Охрид, слики од ми

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива