Отворен конкурсот за РАСПЕАНО РИБАРЧЕ 2019

Здружението на музичари и изведувачи од Охрид започна со подготовките за детското фестивалче `Распеано Рибарче 2019`Новото издание на фестивалчето ќе се одржи идната пролет, а конкурсот веќе е распишан за сите заинтересирани автори на музика, текст и аранжман, како и за децата изведувачи. Фестивалскиот совет ги повикува сите зинтересирани да дост

Прочитај повеќе

Утре Охрид трчаТ за САРА!

На ден 01. 11. 2018 година (четврток) со почеток од 16 часот ќе се одржи Хуманитарен спортско – социјален настан под име “ Охрид трчаТ за Сара “.Охрид трчаТ за Сара е симболична трка без натпреварувачки карактер се со цел сите заедно сплотено да истрчаме во насока на подоброто утре за нашата Сара Настеска.Учеството е минимум 100 денари и сите сред

Прочитај повеќе

Нов, есенски циклус за полагање на TOEFL

Поради големиот интерес на охриѓани Црвен крст Охрид започнува нов, есенски циклус на подготовка на кандидати за полагање на TOEFL (Test of English as a Foreign Language). Подготовката, која во вид на часови ќе започне да се реализира на 05 ноември 2018 г, ќе трае 10 недели, а ќе ја спроведува волонтер на Мировен корпус Македонија, кој работи в

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива