Езерото, огледало за облаците (фото: Сашко Георгиески)

Природата има моќ над сите нас, и над целата човекова уметност. Нејзините творби имаат убавина која восхитува, и е неповторлива. Природата го создала Охрид како место каде во секое годишно време се креира магичност од прекрасни пејзажи. Дека е така, најдобро сведочат фотографиите, во кои многумина наши сограѓани умеат на перфектен начин да ги овек

Прочитај повеќе

Катче за најмладите - "Црвенкапа" за добра ноќ

Во катчето за најмладите, ви ја нудиме интерпретацијата на една верзија од добро познатата приказна "Црвенкапа". Добро ја знаат и најмладите и повозрасните, но секогаш е убаво да се слуша како некој ви прераскажува бајка од Браќата Грим. Приказната можете да ја слушнете со клик тука.

Прочитај повеќе

Земјата ја "демне" космичка непогода

Во следните 100.000 години, се чини дека нашата планета Земја ќе има две сонца, со оглед на тоа што веројатно за тој период ѕвездата Бетелгејз најверојатно ќе доживее супернова експлозија. Оваа ѕвезда е речиси 20 пати помасивна од Сонцето, но има животен век од само 10 милиони години. При таква експлозија на супернова, со оглед на малата оддалечен

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива