Се асфалтира улицата "Спас Банџов"

Започна асфалтирањето на улица „Спас Банџов“ во центарот на Охрид. Се реконструира целата улица со должина од 160 метри и ширина од 5 метри. Претходно се реализираа подготвителни активности , гребење и чистење.Проектот е дел од Годишната програма за работа на Секторот за комунални дејности сообраќај и улици и се реализира со средства од буџето

Прочитај повеќе

Неколку часа прекин во водоснабдувањето во централното градско подрачје

Денес до 12 часот на пладне, ќе има прекин во водоснабдувањето во централното градско подрачје. Како што информираат од ЈП Водовод - Охрид, поради приклучување на неколку објекти во водоводната мрежа, на улицата "Македонски Просветители", прекин во водоснабдувањето ќе има на улиците: "Даме Груев", "Партизанска", "Димитар Влахов", "Кеј

Прочитај повеќе

Цветни балкони - цветен Охрид

Општина Охрид традиционално и годинава во рамки на одбележувањето на 5-ти Јуни-Светскиот ден на животната средина ќе го реализира проектот „Цветни балкони – Цветен Охрид“Во рамките на овој проект ќе бидат поделени 400 жардиниери со саксиско цвеќе на жителите кои живеат во :-с. Велгошти-с.Лескоец-с. Косел-с. Долно Лакочереј-с. Горно Лако

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива