Промоција на стихозбирката "Позајмениот куфер" од Наум Трајчески

Утре – четврток од 12.00 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ ќе биде промовирана стихозбирката „Позајмениот куфер“ од Наум Трајчески, роднокраен автор и почесен член на охридската библиотека. За животот и творештвото на Трајчески ќе говори м-р Милчо Јованоски, директор на библиотеката. Пред присутните ќе биде прочитан и освртот на Билјана П

Прочитај повеќе

И оваа среда нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ - Охрид

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид и оваа недела ви препорачува пет нови наслови кои од денеска можете да ги зајмите. Големи лаги во мал град од Дијана Чејмберлен во издание на Култура. Чејмберлен, докажан раскажувач на неверојатни приказни, ги држи читателите во неизвесност со приказна што ги поврзува историјата и сегашноста со романса и м

Прочитај повеќе

Учесниците на 13-тата Школа за млади лидери во посета на Општина Охрид

Учесниците на 13тата Школа за млади лидери која е во организација на поранешниот претседател на Република Македонија, Ѓорѓе Иванов, денес, беа во посета на Општина Охрид.Градоначалникот Кирил Пецаков, како домаќин ги пречека учесниците и ги запозна со начинот на фунционирање на Локалната самоуправа.– Чувствувам посебно задоволство и чест што ка

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива