Да се чуе гласот на авторот!

Се ближи крајот на годината и, обично, тоа е период кога се сумираат впечатоците од она што поминало, се прават анализи за сѐ што се сработило, се крунисуваат успесите, се подготвуваат плановите за следната година. Ние работевме, креиравме, информиравме за вас, а голем дел од работата не би ја реализирале без нашите редовни соработници, поддржу

Прочитај повеќе

Национален приоритет: концесии или зачувување на природата?

Со оглед на територијата што ја има, подрачјето на Македонија се одликува со извонредно богато и разновидно природно наследство. Станува збор за 40-тина високи (над 2000 m), средно високи (1500-2000 m) и ниски (под 1500 m) планини, 20-тина котлини, секоја со сопствени климатско-вегетациски и почвени карактеристики, речни долини со клисури и кањони

Прочитај повеќе

Охрид доби затворен зелен пазар

Со пригодна свеченост денеска во Охрид беше ставена во употреба Административно деловната зграда во која е сместен затворениот зелен пазар. Реализацијата на проектот значи крај на долгогодишниот проблем на пазарџиите кои својата дејност ја реализираа во неадекватни услови за работа.На настанот на кој присуствуваше Премиерот на Владата на Републ

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива