Препорачано

Фото на насловна - Охрид пред повеќе од 30 години

Време е за нова фоографија на нашата насловна страна. Наш избор за овие денови е еден прекрасен поглед на Охрид, фотографиран пред повеќе од 30 години. Фотографијата за јавноста ја постираше Климе Белкоски во фејсбук г

Прочитај повеќе

Мобилни тимови ќе даваат здравствени услуги во Охрид

Градоначалникот Константин Георгиески присуствуваше на промоција на прекуграничниот проектот „ Cross 4 all” што Општина Охрид го имплементира во соработка со Заводот за превенција на кардиоваскуларни заболувања „Св. Стефан“ , солунскиот универзитет „Аристотел“, Факултетот за информатички и комуникациски технологии „Св. Климент Охридски“ од

Прочитај повеќе

Денес се чествува Светиот апостол Филип

Свети Апостол Филип е еден од дванаесетте апостоли на Исус Христос.Роден е во Витсаида, Галилеја, исто како и Апостол Петар и Апостол Андреј. Според Библијата, тој бил повикан од страна на Исус Христос да го следи и да му стане апостол. Тогаш тој се запознал и со Натанаил, кој според мислењата, се смета дека е другото име на апостол Вартоломеј.

Прочитај повеќе