Општина Охрид се приклучи на кампањата "Подај рака и промени живот, стани згрижувач"

На Градскиот плоштад се реализираше кампања под мотото „Подај рака и промени живот, стани згрижувач“.Во кампањата активно се вклучи и градоначалникот Кирил Пецаков.– Со цел да ја подигнеме свеста кај семејствата за што повеќе деца да бидат згрижани ја организираме оваа презентација денес во соработка со СОС Детско село. Како Локална самоуправа

Прочитај повеќе

Одлучено: Нема да продолжи летното сметање на времето!

Во сметањето на времето промени нема да има, па така, граѓаните овој викенд во ноќта меѓу 29 и 30 откомври ќе треба да ги поместат стрелките на часовниците за еден час наназад. Имаше можност да се задржи летното сметање на времето, но сепак тоа нема да се случи.Откако Министерството за економија направило анализа, Владата денеска одлучила да не п

Прочитај повеќе

Времено ќе биде затворен за сообраќај крак од улицата "Ариф Мустафа"

Поради изведување на градежни активности за поставување на фекална канализација, утре 21.10.2022 (петок) во периодот од 9 до 13 часот ќе биде времено затворен за сообраќај крак од улица „Ариф Мустафа“.Се упатува молба до граѓаните кои живеат во околните куќи и станбени згради да не минуваат со своите возила на овој потег, во горенаведениот времен

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива