Катче за најмладите - "Раскажувачка" за добра ноќ

Од денес нова содржина на Вашиот Магазин - приказни за добра ноќ! Охрид Магазин од денес нуди нова содржина наменета за најмладите, а се надеваме дека истовремено ќе биде интересна и за возрасните. Наметнатите вонредни околности се обидуваме да ги поминувате полесно со убави, свежи и интересни содржини. Два пати во неделата ќе имате можност

Прочитај повеќе

Креативен охридски музичар создава песни "против Корона вирусот"

Охридскиот музичар Кирил Ничевски, кого охриѓани го знаат по неговите тезги на свадби, празници, крштевки и други прослави, деновиве од домашна атмосфера се обидува да ги расположи своите фанови, создавајќи текстови за актуелната ситуација со Ковид 19.Кирил до сега има направено два текста кои, како што пишува на својот facebook профил, ги создав

Прочитај повеќе

Формирани посебни мобилни тимови за помагање на немоќните лица

о одлука на градоначалникот на Охрид, од денес на територијата на општина Охрид, почнуваат да функционираат мобилни тимови кои имаат за задача на барање на старите и изнемоштени лица и на лицата со специјални потреби да им излезат во пресрет за прехрамбени производи, продукти за хигиена и лекови или доколку имаат потреба од помош или било каква д

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива