Во 2020 година биле испорачани дури 1,3 милијарди нови смартфони

Светскиот пазар на паметни телефони во 2020 година со 1,3 милијарди испорачани смартфони паднал за 6% во однос на 2019 година, додека во четвртио квартал лани пораснал за 4,3%. Тоа е импресивен замав кон можно поголемо закрепнување, објави корпорацијата IDC.Иако целата 2020 година пазарот на пазарот за паметни телефони на глобално ниво донесе пад

Прочитај повеќе

Фото на насловна - вадење вода со долап, почеток на 20 век

Фотографијата која ќе ја краси нашата насловна страна следниве денови, е уште едно уникатно парче од историјата на Охрид.Погледнете како луѓето ваделе вода со долап, во раните години на минатиот век. Годината на создавање на оваа фотографија не е прецизирана, но како што истакна нашиот сограѓанин Милчо Георгиевски, во фејсбук групата "Охрид, сл

Прочитај повеќе

Дебрца – нова понуда во алтернативниот туризам

Општина Дебрца, со своето природно и културно наследство, кое е и светско природно и културно наследство заштитено од УНЕСКО, како и Дебрца со своите планински масиви, како Славеј Планина, Караорман, Стогово, Мазатар и Илинска Планина е природно предодредена за развој на зимскиот и планинскиот туризам, смета градоначалникот, Зоран Ногачески.Тој е

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива