Нов подвиг на Марко Пејчиноски за децата со ретки болести

Најмладиот маратонец и пливачки гениј од Охрид, Марко Пејчиноски кој боледува од ретка болест односно има Perthes Disease на левиот колк од ногата на 4 Септември годинава во водите на Охридското Езеро ќе преплива соло пливачки маратон за ДЕЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ.Од организациониот одбор на настанот информираат дека на самиот ден на случувањет

Прочитај повеќе

Нов подвиг на Марко Пејчиноски за децата со ретки болести

Најмладиот маратонец и пливачки гениј од Охрид, Марко Пејчиноски кој боледува од ретка болест односно има Perthes Disease на левиот колк од ногата на 4 Септември годинава во водите на Охридското Езеро ќе преплива соло пливачки маратон за ДЕЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ.Од организациониот одбор на настанот информираат дека на самиот ден на случувањет

Прочитај повеќе

Во Данска корона вирусот повеќе не се смета за закана

Благодарение на добрата вакцинација против корона вирусот, рестриктивните мерки кои уште се на сила во Данска се укинуваат на 10 септември бидејќи болеста во таа земја повеќе „не се смета за закана по луѓето“, објави данското Министерство за здравство.„Епидемијата е под контрола и можеме да се пофалиме со рекордна стапка на вакцинирани. Затоа на

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива