Фото на насловна - Охрид во времето на дрвените кајчиња

Фотографијата која деновиве ќе ја краси нашата насловна страна датира од пред повеќе од педесет години, а на неа е претставен познат охриѓанец од минатото, чија дејност била изработка на дрвени кајчиња. Според описот на фотографијата поставена во фејсбук групата "Охрид, слики од минатото", збор е за Стефан Димзо кој имал свој дуќан на ули

Прочитај повеќе

ЦЈЗ Охрид - изминатава седмица кај 120 лица од општина Охрид е дијагностицирано присуство на Ковид-19

Во интерес на информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, Центар за јавно здравје Охрид објавува податоци, информации и препораки поврзани со епидемијата од вирусот COVID-19, за период од последната седмица на територијата на горенаведените општини. За период од 24 до 30 о

Прочитај повеќе

Нова водоводна линија на улицата "Спас Банџов"

Екипите на ЈП „Водовод“, денеска започнаа работни активности за поставување на нова водоводна линија на улицата „Спас Банџов“.Според планираното, старата и дотраена водоводна инсталација ќе биде заменета со нова во должина од 171 метар со цевки со димензии ф110мм, ф63мм и ф25мм. Овој проект е дел од годишната програма за водоснабдување на Општи

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива