И утре студено со повремени врнежи

Студеното време денес максималната температура ја донесе до првиот степен над нулата, а во моментов температурата на воздухот изнесува -3˚С. За утре метеоролозите предвидуваат слично време на денешното, со повремени врнежи од дожд и снег и температури кои ќе се движат од 1˚ до 3˚ целзиусови.

Прочитај повеќе

Волонтерите на Црвен Крст Охрид излегуваат во пресрет на повозрасните граѓани

Во овие зимски снежни денови ако сте на возраст над 60 години и живеете во Охрид, волонтерите на Црвен крст Охрид ќе Ви помогнат доколку имате потреба да одите на лекар, во аптека, продавница и сл.Од општинскиот Црвен Крст информираат дека податоците за видот на Вашата потреба и адресата на живеење може да ги дадете со јавување на телефонскиот бр

Прочитај повеќе

Мобилни екипи на Центарот за јавно здравје - Охрид

Центарот за јавно здравје излегува во пресрет на повозрасните, болни и немоќни граѓани. Од таму информираат дека деновиве доколку имате потреба од лабораториски микробиолошки услуги, а сте на возраст

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива