И овој февруари ќе „Ги запознаваме ретките болести“, сега и на албански и знаковен јазик

Идејата за проектот „Ги запознаваме ретките болести“ кај мене се јави сосема случајно сакајќи да направам нешто ново, кое истовремено ќе биде и од едукативен, но и од информативен карактер, за ретките болести да се „доближат“ на пошироката јавност.Ова, на вчерашната прес конференција во Скопје го порача активистот Гордана Лолеска, која заедно со

Прочитај повеќе

Бреинобреин центарот на Црвен крст - Охрид започна со уписи на нови деца

Центарот за развивање на животни вештини БРЕИНОБРЕИН-Црвен крст Охрид започнува со уписи на нови деца од 4-14 годишна возраст заинтересирани да ја следат интернационалната Бреинобреин едукативна програма. Преку оваа програма децата ќе имаат можност да ги стекнуваат, развиваат и потврдуваат своите способности: концентрација, меморија, нумерички

Прочитај повеќе

Охриѓани, повторно да ја покажеме хуманоста на дело – потребни и сме на малата Ева!

Дванаесет годишната охриѓанка Ева боледува од тумор на мозокот, Pilocytic Astrocytoma. За да ја победи лошата болест неопходно е во феруари да се оди на радио терапија во Турција, каде девојчето е оперирано пред крајот на 2019 година. Вклучувајќи ги и приемните прегледи, целиот третман во Турција чини 18 500 €, средства кои родителите на Ева не с

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива