Охрид SOS: Деструкција за реконструкција!

Општина Охрид за утре (понеделник, 1.3 2021 година) најави СЕЧЕЊЕ НА ЦЕЛИОТ ДРВОРЕД долж улицата „Јане Сандански“ поради наводна реконструкција! Ова не е првпат да се уништуваат здрави децениски дрвја на оваа улица! Напротив, ова е само повторување на повеќедецениска практика во градот – синоним за реконструкција на некоја улица да биде деструкција

Прочитај повеќе

Започна реставрацијата и ревитализацијата на црковниот храм "Св. Петка" во Велгошти

Започна реставрацијата и ревитализацијата на црковниот храм посветен на Св. преп. мач. Параскева-Петка во Велгошти. "Света Петка" е едно од најпосетуваните места во охридско Велгошти, каде луѓето го наоѓаат својот душевен мир, и од памтивек се грижат за одржувањето на овој храм. Сега, кога е време за реставрација и ревитализација за да се зачув

Прочитај повеќе

Заврши третата сезона на проектот „Ги запознаваме ретките болести“

Нови 28. ретки дијагнози, осветлени бројни објекти и локации, ретка песна, трета ретка поштенска марка, бројни насмевки, нови статии на македонската Википедија, обоени дланки и поддршка од институциите...Зад нас е третата сезона на проектот „Ги запознаваме ретките болести“ на охридскиот активист Гордана Лолеска, Супер радио и Здружението „Живот со

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива