Зоки Поки на одмор во Охрид

Главниот лик од популарната серија за деца “Зоки Поки”, деновиве со своето семејство уживаше во Охрид. Зоки (Матеј Настевски) е харизматично дете полно со насмевки и љубов кон своите фанови. Со својата едноставност, душевна чистота, со споделувањето позитивна енергија и дружба, Зоки ги удостои сите свои фанови со заеднички фотографии, и со искрено

Прочитај повеќе

Ќе биде ли селективно уривањето на охридските плажи?

На 15-ти овој месец започна отстранување на нелегалните објекти на плажите во Охрид, со што треба да се воведе ред на крајбрежјето согласно препораките на УНЕСКО. Акцијата се извршува под строг полициски надзор. Станува збор за отстранување урбана опрема и градби кои се надвор од опфатот на Генералниот урбанистички план. Акцијата долж езерото

Прочитај повеќе

Започнаа уписите на ученици во ОМУ "Методи Патче"

Основното музичко училиште „Методи Патче“ во период од 1-ви до 10-ти јуни врши уписи за ученици во прво оделение за инструментите пијано и виолина и за четврто одделение за инструментите:флејта, гитара,кларинет и хармоника.Пријавувањето ќе биде по електронски пат на следниов линк: УПИС НА УЧЕНИЦИ ВО ОМУ „МЕТОДИ ПАТЧЕ“ Заинтересираните учени

Прочитај повеќе