Охридско макало - рецепт

Богатата празнична трпеза зачинете ја со познатото охридско макало, кое одлично се вклопува како додаток со скара, риба или телешка чорба. Рецептот е едноставен, иако доколку подготвувате поголема количина, може да ви одземе два до три часа за подготовка.

Прочитај повеќе

(Пред)Новогодишната еуфорија започна

Вечерва вистинска новогодишна еуфорија во Охрид. На градскиот плоштад во тек е програмата од охридскиот новогодишен викенд, како дел од проектот “Од 20-ти до 20-ти сите во Охрид”. Многу музика, хумор, забава, имаат можност да слушнат охриѓани, но и големиот број посетители кои одлучиле новогодишните празници да ги прославуваат во нашиот град

Прочитај повеќе

Охрид плени со своите убавини

Секој посетител на свој начин ги доживува убавините и понудите во кои ужива додека е во Охрид.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива