Луѓето ќе доживеат до 130 години старост до крајот на овој век

До крајот на овој век ќе биде возможно луѓето да живеат по 130 години. Жана Калман е Французинка која живеела најдолго – родена била во 1875 година, а умрела во 1997 година на возраст од 122 и пол години.Долгиот животен век на Французинката Жана со години е предмет на бројни студии, и пред и после нејзината смрт. Таа најголем дел од животот имала

Прочитај повеќе

Прв асфалтен слој на улицата "Јане Сандански"

Градоначалникот Константин Георгиески денеска направи увид на градежните активности за поставување на првиот асфалтен слој на коловозот на улицата „Јане Сандански“, на потегот од крстосницата со булевар „Туристичка“ до крстосницата со улиците „Сирма Војвода“ и „Даме Груев“.Како дел од предвидените активности на овој значаен инфраструктурен проект

Прочитај повеќе

Од кујната на Виолета - Царска салата

Есента е време на подготовки за зимскиот период. Подготвувањето зимници не е тешко, само треба да имате добра волја и доволно трпение за подготовка. Нашата Виолета денес ни подготви Царска салата. Рецептот го споделува со нас: 1 кг. корнишони1 кг. моркови1 кг. карфиол1 кг. црвени пиперки (ајварки)Сите намирници се сецкаат на помали парчиња

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива