Повторно нови наслови во охридската Библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови: “Големи мали лаги” – Лиен Мориарти “Живот за живот” – Сара Зар “Ова завршува со нас” – Колин Хувер “А што по бакнежот?” – Лорен Лејн

Прочитај повеќе

Уште една неодолива фотографија за добра ноќ

Овој убав ден исполнет со многу возбуда, позитивни вибрации, верба и надеж, го заокружуваме со прекрасен пејзаж на сончев залез. Имајте убава, мирна ноќ, и наполнете ги батериите за урешниот работен ден, насладувајќи се на убавината доловена на оваа фотографија, дело на нашиот читател Кирил Димов Гафиљ.

Прочитај повеќе

Голем подвиг на малиот Херој – Марко го преплива Охридското Езеро!

Денешниот Голем ден, празникот Голема Богородица, ќе биде запишан во историјата на убавите случувања за Охрид и Детето –Херој Марко. Тој не случајно го одбра овој празник да го штити и да му помогне во неговиот голем и несекојдневен подвиг – да го преплива Охридското Езеро.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива