Сферни огледала на повеќе локации низ градот

Деновиве, во соработка со граѓаните, беа поставени повеќе сферни огледала на неколку улици на територија на општина Охрид.Огледалата со кои се подобрува безбедноста во сообраќајот се поставија во Пештани на главниот пат веднаш до полициската станица, во Елшани над кампот „Елешец“, на пресекот на улицата „Сирма Војдовода“ со улицата Карпош Војвода

Прочитај повеќе

Охрид успешно се промовира во Италија

По неодамна одржаните промотивни настани, промо турата „Охрид 2019“ и “Ohrid Outdoor Festival” градов успешно се промовира како привлечна туристичка дестинација за италијанските гости и туристи не само во лето туку и во есенскиот и зимскиот период од годината. На настаните учествуваа туроператори и новинари од Италија.Италијанските гости

Прочитај повеќе

Ученичката Нина Стевоска од Охрид на детски самит во Нирнберг

Ученичката Нина Стевоска од ОУ „Григор Прличев“, заедно со ученичките Ева Коловска и Христина Чакаровска од партнерските PASCH - училишта на Гете институт од Скопје, во придружба на наставничката по германски јазик Билјана Атанасовска од 18 до 21 октомври присустуваа на детскиот самит во Нирнберг. Меѓу другото, учениците учествуваа во изградбата

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива