Храна која најчесто се јаде погрешно!

Точно е дека здравата исхрана подразбира избор на здрави намирници, но можеби ќе се изненадите дека и самата форма во која ја јадете храната или начинот на кој ја готвите, некогаш исто така играат клучна улога. Најтипичен пример за здрава храна која многу често не се јаде ,,правилно” се овошките, па и зеленчуците. Имено, многу често лушпата се

Прочитај повеќе

Мегапроект што може да го промени светот: Се гради најсложената машина во историјата на нашата цивилизација!

Во јужниот дел на Франција неодамна започна изградбата на најсложената машина во историјата на нашата цивилизација – ИТЕРА, која ќе трае наредните пет години. Станува збор за огромен научен проект во кој соработуваат голем број на земји и е вреден 20 милијарди евра. Овој мегапроект, за кој се верува дека може да го промени светот има за цел да ги р

Прочитај повеќе

Поетската збирка "Двоумење" од Ива Дамјановски е годинашен добитник на најпрестижната награда на СВП, "Браќа Миладиновци"

Младата поетеса Ива Дамјановски за книгата „Двоумење“ (Издание на ПНВ Публикации)“ е годинашен добитник на најпрестижната поетска награда „Браќа Миладиновци“, што Струшките вечери на поезијата ја доделуваат за најдобро поетско издание меѓу два фестивала.За наградата одлучуваше жири комисијата во состав: Ангелина Бановиќ Марковска – претседател, А

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива