Беседата „Прличев и ние“ под шифра: „Гроф“ најдобра на Конкурсот на НУБ „Григор Прличев“ од Охрид

Во пресрет на манифестацијата „Прличеви беседи“ 2023 годинава за прв пат НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид распиша Конкурс за избор на најдобра беседа посветена на нашиот патрон, големиот поет и преродбеник Григор Прличев под наслов: „Прличев и ние“. Од пристигнатите седум беседи на распишаниот Конкурс комисијата оценувајќи ја нивната умет

Прочитај повеќе

Во тек се уписите во Центарот за развивање животни вештини БРЕИНОБРЕИН при Црвен крст Охрид

Центарот за развивање на животни вештини БРЕИНОБРЕИН-Црвен крст Охрид започнува со уписи на нови деца од 4-14 годишна возраст, заинтересирани да ја следат интернационалната Бреинобреин едукативна програма преку која ќе имаат можност да ги стекнуваат, развиваат и потврдуваат своите способности: концентрација, меморија, нумерички и вербални вештини,

Прочитај повеќе

105 дарувани единици крв на традиционалната крводарителска акција Водици 2023

105 дарувани единици крв на традиционалната крводарителска акција Водици 2023, 11 интервенции на спасителите на вода и нуркачките тимови на Црвен крст Охрид, 14 интервенции на медицинските тимови на Црвен крст Охрид е билансот од ангажманот на Црвен крст Охрид на денешниот настан на одбележување на празникот Богојавление-Водици.Сите на кои им бе

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива