Србија до 2050 година ќе изгуби 1/5 од населението

Проекциите покажуваат дека бројот на Жители во Србија до средината на 21 век ќе биде помал за 1,4 милиони луѓе или за 1/5, покажа Националниот извештај за човечкиот развој во Србија за 2022 година.До 2041 година речиси секој четврти жител на Србија ќе има над 65 години. Падот на населението ќе ја погоди целата држава, но нема еднакво да ги погоди

Прочитај повеќе

Деветмина парализирани пациенти проодеа благодарение на швајцарски иновативен третман

Тим од швајцарски научници откри една можеби клучна работа која на луѓето со тешки повреди на рбетот може да им помогне повторно да застанат на нозе. Деветмина пациенти со хронични повреди на рбетот повторно проодеа благодарение на мешавина од електростимулација и интензивна физикална терапија, покажаа резултатите на нова швајцарска студија. Сите

Прочитај повеќе

Airbnb воведува нова опција која долго време ја бараа корисниците

Едно нешто што корисниците на Airbnb го критикуваа со години е тоа што при пребарувањето на сервисот не се прикажуваат трошоците за чистење, така што вкупната цена на крајот е повисока. Таквата цена е нереална, а од Airbnb конечно ќе го сменат тоа.Од наредниот месец корисниците при пребарувањето ќе можат да ја активираат опцијата покрај трошоците

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива