Проширен терминот на Саемот на книги во библиотеката во Охрид

Во рамките на своите активности и годинава НУ Библиотека „Григор Прличев“ организира Саем на книгата во читалната на установата.Од утре Саемот на книгата во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид по барање на читателите ќе биде со проширен термин.Граѓаните ќе можат да го посетат и да купат книга во времето од 10 до 18 часот.На продажба се дел

Прочитај повеќе

Во среда промоција на романот "Истапени сечила" од Зоран Милошевски

Во среда, 6.11.2019 г. во 20.00 часот, во Младинскиот Културен Центар во Скопје (Галерија), ќе биде промовиран првиот дел од научнофантастичниот серијал „Последна граница. Книга ПРВА - Истапени сечила“ од Зоран Милошевски од Ресен.Книгата во разговор со авторот ќе ја претстави Јулијана Величковска, а извадоци ќе чита Тамара Јолевска-Попов.Промо

Прочитај повеќе

Вечерва промоција на книгата„Македонска разгледница“ од Гоце Џуклески

Денес, 25 октомври, во НУ Библиотека „Григор Прличев“ - Охрид ќе биде промовирана книгата од областа на музиката „Македонска разгледница“ од проф. д-р Гоце Џуклески. Книгата содржи 31 мелографски записи на исто толку ора. Со промоцијата на книгата Џуклески истовремено одбележува 40 години од своето музичко творештво и присуство на естрадата.

Прочитај повеќе