Кинески астронаути во јуни тргнуваат на тримесечна мисија во вселената

Тричлен екипаж од кинеската вселенска програма во јуни ќе ја почне својата тримесечна мисија во вселената, соопштија кинеските власти. Најновата капсула ќе биде лансирана на вселенската станица Tianhe (Небесна хармонија) наредниот месец од западна Кина.Не се познати имињата на астронаутите и точниот датум на лансирањето, но се знае дека во новоиз

Прочитај повеќе

Викенд акција за чистење на плажата "Лабино"

Екипи на ЈП „Охридски Комуналец“ заедно со жителите на стар град и членови од Здружението за заштита и одржлив развој на животната средина „ 5 до 12“ од Охрид викендов работеа на расчистување на плажата Лабино од разновиден отпад. Во акцијата се отстрануваа трње, коров, бршлен и останати ниско стеблести растенија. Се средуваа и крошните од

Прочитај повеќе

Се чисти и уредува крајбрежјето во Лагадин

Екипите на ЈП „Охридски Комуналец“ започнаа со чистење и уредување на дел од крајбрежјето во потегот на месноста „Лагадин“, каде што претходно се работеше на отстранување на бесправните објекти.Денеска се изведуваат активности за отстранување на поситни остатоци од бетон и други градежни материјали, а се врши и уредување на дивата вегетација и ка

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива