Охрид мириса на пролет - фото: Митко Лукан

Охрид денес на сончевото време сјаеше во сета своја убавина, а тоа измами многумина надвор на посакувана прошетка во природа. Граѓаните секогаш повторно и повторно со восхит ја впиваат убавината на градот и неговите знаменитости, зашто Охрид е волшебно убав во секој период од годината. Денес најфотографирана локација повторно беше Св. Јован Кан

Прочитај повеќе

Мерки за превенција од ширење на Корона вирусот

Од утре, 11.03.2020 година (среда) сите основни училишта, средни училишта и предучилишни установи (детски градинки) на територијата на Општина Охрид, времено ќе запрат со воспитно – образовниот процес, како дел од мерките и активностите за превенција од ширењето на Covid 19- корона вирусот.Инаку, согласно владината одлука, се дозволува отсуство о

Прочитај повеќе

Кон резултатите од Конкурсот за проекти од национален интерес на Министерството за култура од областа на издаваштвото

Откако Министерството за култура ги објави резултатите од Конкурсот за проекти од национален интерес од областа на издаваштвото, социјалните мрежи се исполнети со гнев и револт изразен преку видувањата и коментарите на издавачите, кои со право реагираат на неправедното доделување финансиски средства на апликантите, момент каде е истиснато реалнот

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива