Летниот базар на облека во Охрид продолжува и наредните денови

Поради големиот интерес на охриѓани Летниот базар на облека во организација на Црвен крст Охрид ќе продолжи и наредните денови. Утре, 31.05.2018 г. облеката од германската донација ќе

Прочитај повеќе

Важно за пчеларите! Во Општина Охрид и Дебрца во четврток и петок ќе се реализира дезинсекција против комарци

Врз основа на одлуката на Советото на Општина Охрид за спроведување на превентивна систематска дезинсекција на територијата на општина како општа противепидемиска мерка ЈЗУ Центар за јавно здравје Охрид ги изестува граѓаните кои одгледуваат пчели на подрачјето на Општина Охрид дека на ден 31.05.2018 (четврток) екипа на Центар за јавно здравје ќе сп

Прочитај повеќе

Нови наслови во охридската Библиотека!

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:• “Лавиринтот: Лек за смртта” – Џејмс Дашнер• “Малиот Јоханес” – Фредерик ван Еден

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива