Подводната Новогодишна елка посветена на децата со ретки болести

Нуркачите на Нуркачкиот центар “Амфора” и Клубот за подводни активности “Охрид” годинава по 17ти пат ја поставија и украсија подводната новогодишна елка на дното на Охридското Eзеро кај Заливот на коските Градиште. На еден редок и уникатен начин тие своите новогодишни честитки ги упатуваат до децата со ретки болести на кои им ја посветуваат

Прочитај повеќе

Од печат излезе "Сивиот плоштад" - првиот роман на Сашо Огненовски

Деновиве од печат излезе „Сивиот плоштад“ ̶ првиот роман на Сашо Огненовски, во издание на издавачката куќа ПНВ Публикации од Скопје. „Сивиот плоштад освен што не треба туку и не може да се спореди со ниту едно друго прозно дело од македонската современа книжевност. Благодарение на авторовата условно речена љубов за филмот и театарот или пак б

Прочитај повеќе

БОБ генијалците крунисаа уште една генијална година

Во просториите на Црвен крст Охрид предновогодишо се забавуваа и прославуваа учениците кои ја следат Бреинобреин програмата во Центарот за развивање на животни вештини БОБ-Црвен крст Охрид. Заедно со своите тренери, БОБ генијалците испраќаа уште една плодна и успешна година и подготвени се за предизвиците кои ги носат новите нивоа на Бреинобреин

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива