Рецепт - енергетски бомбици во три варијанти!

Денес ви претставуваме 3 типа на енергетски бомбици, подготвени од екстра здрави намирници. Овие ,,бомбици” уште еднаш ќе ни докажат дека здравата храна може да биде и тоа како вкусна!Подготовката на денешните рецепти не подразбира никакво третирање на состојките со температура (печење, варење итн.), па тоа освен што ќе задржи плус хранливи мате

Прочитај повеќе

Рецепт: неизбежната Руска салата во ЗДРАВА верзија!

Сите сме свесни дека руската салата е калориска бомба, составена од големи количества намирници кои се далеку од здрави и хранливи: мајонез, различни салами, кашкавали и така натаму. Така, свесни сме и дека треба да ја избегнуваме руската салата, особено во поголеми количества или ако имаме некакви здравствени проблеми или проблеми со килограмите.

Прочитај повеќе

Традиционална, и извонредно здрава: Шопска салата!

Шопската салата е една од нашите традиционални, домашни салати, карактеристична за нашето поднебје. Потекнува од Шопскиот регион, односно источна Македонија и западна Бугарија. Овој регион е познат по одгледувањето на раноградинарскиот зеленчук и правењето вкусно сирење. Ова се и компонентите на шопската салата. Може слободно да се каже дека оваа

Прочитај повеќе