Езерото, огледало за облаците (фото: Сашко Георгиески)

Природата има моќ над сите нас, и над целата човекова уметност. Нејзините творби имаат убавина која восхитува, и е неповторлива. Природата го создала Охрид како место каде во секое годишно време се креира магичност од прекрасни пејзажи. Дека е така, најдобро сведочат фотографиите, во кои многумина наши сограѓани умеат на перфектен начин да ги овек

Прочитај повеќе

Црвен крст Охрид нуди психосоцијална поддршка за најранливите

Во ова тешко време, кога се соочуваме со несреќа од глобални размери предизвикана со ширењето на коронавирусот, тимот за психосоцијална помош (ПСП) на Црвен крст Охрид составен од два искусни психолози, од денес, е достапeн за сите оние кои се најранливи во оваа кризна ситуација и на кои им е потребна дополнителна психосоцијална поддршка. - Чове

Прочитај повеќе

"КОВИД-19 Дневници" - проект на група автори од Охрид

Од денес, започна проектот на група автори од Охрид, насловен како „КОВИД-19 Дневници“. Во рамките на face book групата со истиот назив, авторите Ве покануваат на патешествие во услови на пандемија пренесено преку дневниците од повеќе ликови. Идејата е секој ден да се објавува запис од дневник на една личност и начинот на кој се справуваат со услов

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива