Започнаа уписите на ученици во ОМУ "Методи Патче"

Основното музичко училиште „Методи Патче“ во период од 1-ви до 10-ти јуни врши уписи за ученици во прво оделение за инструментите пијано и виолина и за четврто одделение за инструментите:флејта, гитара,кларинет и хармоника.Пријавувањето ќе биде по електронски пат на следниов линк: УПИС НА УЧЕНИЦИ ВО ОМУ „МЕТОДИ ПАТЧЕ“ Заинтересираните учени

Прочитај повеќе

Регионално-географска распространетост на Covid-19 во светот

Корона вирусот (COVID-19) е заразна болест предизвикана од тежок акутен респираторен синдром coronavirus 2 (SARS-CoV-2). Прв пат е идентификувана во декември 2019 година во повеќе милионскиот град Вухан во Кина. Потоа, се рашири на глобално ниво, така што резултираше со пандемија која е во тек и го зафати целиот свет, односно присутна е во 188

Прочитај повеќе

"Добро утро убавици" - фото: Сашко Георгиески

Кога и врбите си го мијат лицето во тивките води - е тоа е убавина и мелем за очи и душа. За убав ден, добро утро ви посакуваме со фотографиите кои се уште едно неодоливо дело на Сашко Георгиески.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива