Ноќеска започнува летното сметање на времето

Ноќеска, на 28 март, во 2 часот наутро, започнува летното сметање на времето, со тоа што часовникот ќе се помести еден час напред на 3 часот. Летното сметање ќе заврши на 25 октомври во 3 часот, со поместување на стрелките еден час наназад. Поместувањето кон летното, односно зимското сметање на времето е со цел да се заштеди енергија.Идејата

Прочитај повеќе

Почина Зафир Хаџиманов - ја изгуби битката со Ковид-19

Како последица на компликации од корона вирусот, на 77 годишна возраст почина легендарниот уметник Зафир Хаџиманов. Тој беше оженет со пејачката и актерка Сенка Велетанлиќ, со која го има синот Васил Хаџиманов, познат џез музичар.Хаџиманов е роден во 1943 година во Кавадарци, Македонија. Средно училиште и музичко училиште завршил во Скопје, ка

Прочитај повеќе

Ваши реакции: Каде се вработените од градски паркинзи?

До нашата редакција пристигнаа реакции на граѓани, кои се однесуваат на градските паркинзи во Охрид. Имено, граѓаните се жалат на отсуството на вработените лица на паркинзите од нивните работни места, што подоцна резултира со неоправдани казни и повисоки сметки кои граѓаните ги наоѓаат на своите автомобили, повторно во неможност да искомуницираа

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива