Мотивациски настан "Патот кон успехот"

Во просториите на општина Охрид, денес, се одржа мотивациски настан „Патот кон успехот“ во организација на Факултетското студентско собрание при Факултетот за туризам и угостителство – Охрид.На настанот како предавачи се јавија Бранко Попоски од „Идеа лаб“ и Дамир Бошњак од „Dream big hospitality“. Свое обраќање на отворањето на настанот имаше и

Прочитај повеќе

Тестирање откри ново оружје во борбата со корона вирусот – клима уредите

Најново истражување покажа дека технологијата HI-NANO, која ја користи компанијата Hisense во неколку серии од своите клима-уреди, е исклучително ефикасна во отстранувањето на корона вирусот од воздухот во просториите. Тајната е во генераторот на јони, кој создава висока концентрација на двојно наелектризирани јони или 1 милион на кубен сантиметар.

Прочитај повеќе

Известување за градежни активности на улица "15-ти Корпус"

Поради изведување на градежни активности за подготовка на коловозот за асфалтирање, на улицата „15-ти Корпус“, на потегот пред градските гробишта на 01.04.2021 година (четврток) ќе има отежнат тек на целиот сообраќај, а можни се и повремени застои.Се молат сите учесници во сообраќајот да се придржуваат според соодветната сигнализација со цел да с

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива