Финска е најсреќната земја во светот

Изминатата година беше тешка за сите луѓе во светот. Не само што пандемијата на КОВИД-19 рзултираше со над 2,6 починати луѓе, туку доведе и до драстична промена на она што се сметаше за нормален секојдневен живот.Сепак, и покрај ужасните настани од последните 12 месеци и нарушувањето на менталното здравје во многу земји во светот, нема никаква пр

Прочитај повеќе

Охридската библиотека го збогати фондот со повеќе наслови за деца

Во пресрет на 2 Април Светскиот ден на литературата за деца оваа среда ви нудиме 10 нови наслови за деца кои веќе можат да се зајмат. Се работи за двете изданија од авторот Френк Лајман Баум Волшебникот од Оз во издание на Панили и Чудесниот волшебник од Оз издание на Детска радост. Издавачот Феникс ја отпечати книгата Таро од земјата на планини

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Охрид во 50-те години од минатиот век

Време е за нова насловна фотографија на нашата страна. Повторно тоа ќе биде еден мал дел од убавото минато на Охрид.Деновиве наш избор е фотографијата со приказ на охридска куќа од педесеттите години на минатиот век, куќа која се наоѓа на улицата "Боро Шаин". Фотографијата е позајмена од фејсбук групата "Охрид, слики од минатото" каде ја постира

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива